Οδηγήστε με ασφάλεια με την απλή λίστα ελέγχου ελαστικών μας

June 7, 2023 0 By admin

Σε όλους μας αρέσει να πηδάμε στο αυτοκίνητο με την οικογένεια και τους φίλους και να βγαίνουμε για ένα οδικό ταξίδι γεμάτο διασκέδαση. Αυτό που δεν μας αρέσει είναι να συνειδητοποιούμε ότι ένα από τα ελαστικά μας είναι σκασμένο ή χειρότερα—τρυπημένο. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή για να διατηρήσετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια ομαλά.

Περιστροφή και ευθυγράμμιση

Οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνιστούν περιστροφές ελαστικών κάθε 4 – 6 χιλιάδες μίλια, κάτι που ταιριάζει εύκολα με το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το λάδι σας. Ακόμα καλύτερα, πολλά μέρη προσφέρουν δωρεάν εναλλαγή ελαστικών όταν ψωνίζετε από τις τοποθεσίες τους.

Όσο βρίσκεστε εκεί, φροντίστε να ελέγξετε την ευθυγράμμισή σας. Οι τροχοί που δεν είναι ευθυγραμμισμένοι μπορούν να προκαλέσουν ανομοιόμορφη φθορά στα ελαστικά σας, εκτός από το χειρισμό, το σπάσιμο και άλλα δυνητικά επικίνδυνα προβλήματα. Οι έλεγχοι ευθυγράμμισης είναι συνήθως δωρεάν με άλλες υπηρεσίες, επομένως φροντίστε να επιλέξετε εάν η επιλογή προσφέρεται.

Διατηρήστε την πίεση του αέρα

Ο πολύς ή πολύ λίγος αέρας μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από ανεπιθύμητα και πιθανώς επικίνδυνα αποτελέσματα. Θα αντιμετωπίσετε γρήγορη, ανομοιόμορφη φθορά και τα ελαστικά που δεν έχουν γεμίσει σωστά έχουν περισσότερες πιθανότητες να ξεσπάσουν. Η πίεση των ελαστικών μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την πρόσφυση, το φρενάρισμα και τη χιλιομετρική απόδοση αερίου.

Προσπαθήστε και ακολουθήστε τις συστάσεις πίεσης του κατασκευαστή όταν γεμίζετε τα ελαστικά σας. Αυτά μπορείτε να τα βρείτε στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου σας, στο διαδίκτυο, στο πλευρικό τοίχωμα των ελαστικών σας ή από οποιοδήποτε κατάστημα αυτοκινήτων. Εάν παρατηρήσετε ότι τα ελαστικά σας είναι χαμηλά, μπορείτε να σταματήσετε σε μια σειρά από τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων βενζινάδικων και ακόμη και σούπερ μάρκετ, για να γεμίσετε δωρεάν.

Να είσαι σε επιφύλαξη για

Μπορείτε να μάθετε πολλά απλά προσέχοντας πώς οδηγεί το αυτοκίνητό σας. Τα ελαστικά που είναι σωστά φουσκωμένα, περιστρεφόμενα και ευθυγραμμισμένα θα πρέπει όλα να φθείρονται με παρόμοιο ρυθμό, παρέχοντας ομαλή οδήγηση καθώς ταξιδεύετε.

Οποιεσδήποτε ταλαντεύσεις, περίεργοι θόρυβοι ή ανομοιόμορφη φθορά μπορεί να υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να εξεταστεί. Η έγκαιρη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής των ελαστικών σας και να αποτρέψετε τις δαπανηρές αντικαταστάσεις.

Ασφαλή ταξίδια!

Τα ελαστικά σας φαίνονται λίγο χειρότερα για φθορά; Η Progressive Leasing προσφέρει απλές, ευέλικτες επιλογές πληρωμής από χιλιάδες τοποθεσίες συνεργατών λιανικής. Επισκεφτείτε το progleasing.com για να εντοπίσετε ένα κατάστημα ελαστικών κοντά σας.