Πώς να δημιουργήσετε το τέλειο σαλόνι στην αυλή

Πώς να δημιουργήσετε το τέλειο σαλόνι στην αυλή

June 9, 2023 0 By admin

Αισθάνεται η αυλή σας λίγο άδεια; Τι γίνεται με αυτές τις παλιές, φθαρμένες καρέκλες που κρέμονται γύρω από το αίθριο; Όταν έρθει η ώρα να φτιάξετε ή να αναβαθμίσετε τα έπιπλα της αυλής σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν βουτήξετε μέσα. Ακολουθούν 3 βήματα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τον τέλειο παράδεισο της αυλής.

Βήμα πρώτο: Προσδιορισμός χώρου και τοποθεσίας

Εάν έχετε ήδη προγραμματίσει μια θέση, αυτό είναι ένα εύκολο βήμα για εσάς. Εάν όχι, τα παρακάτω μπορεί να σας φανούν χρήσιμα καθώς προετοιμάζεστε για το σαλόνι σας.

Οι περισσότεροι χώροι σαλονιού που θα δείτε είναι χτισμένοι σχετικά κοντά στο σπίτι. Αυτό παρέχει εύκολη πρόσβαση στα έπιπλα της βεράντας ή του καταστρώματος σας και προσφέρει έναν εύκολο τρόπο εγκατάστασης μιας τέντας για προστασία από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ανάλογα με την παρτίδα σας, ωστόσο, μερικές φορές αυτή η συγκεκριμένη διάταξη δεν είναι επιθυμητή ή ακόμη και δυνατή.

Ενώ οι μεγάλοι, ανοιχτοί χώροι παρέχουν τις περισσότερες επιλογές για την τοποθέτηση επίπλων, πολλές αυλές έχουν βουτιές, βράχους, δέντρα, φωτιστικά νερού και άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν τα πράγματα δύσκολα. Το υπέροχο με τα σαλόνια της πίσω αυλής είναι ότι είναι κινητά. Τα τραπέζια, οι καρέκλες και τα άλλα έπιπλα δεν είναι κλειδωμένα στη θέση τους, επιτρέποντάς σας να τα μετακινήσετε όπου νομίζετε καλύτερα. Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε το σαλόνι σας έξω στην αυλή, λάβετε υπόψη οποιαδήποτε πιθανή πρόσβαση στον κήπο ή σε βοηθητικές εγκαταστάσεις που μπορεί να εμποδίσουν τα έπιπλά σας.

Βήμα δεύτερο: Επιλέξτε Υλικό

Μέταλλο, ξύλο ή λυγαριά; Όταν αποφασίζετε για έπιπλα για το σαλόνι σας, μπορεί να εστιάζετε αποκλειστικά στην οπτική έλξη. Αυτό είναι σημαντικό, όπως θα έπρεπε να είναι. Αυτή είναι η αυλή σας, θα περάσετε αρκετό χρόνο εκεί και θέλετε να φαίνεται όσο καλύτερα γίνεται. Εκτός από την εμφάνιση, είναι καλή ιδέα να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου υλικού.

Το μέταλλο είναι γενικά πολύ ανθεκτικό και χαμηλού κόστους. Φαίνεται ωραίο, κρατάει καλά και έχει μεγάλη ποικιλία αισθητικής. Το μέταλλο είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για έπιπλα και άλλη διακόσμηση εξωτερικού χώρου που δεν απαιτεί πολλή συντήρηση. Ωστόσο, ανάλογα με την τοποθεσία και το κλίμα σας, η σκουριά είναι μια πιθανότητα. Εάν ζείτε σε ένα τέτοιο κλίμα, φροντίστε να επεξεργαστείτε το μέταλλο για να αποτρέψετε τη σκουριά.

Το Wicker είναι απίστευτα ευέλικτο. Εκτός από το ότι είναι φθηνή, αυτή η ελαφριά επιλογή μπορεί να διατεθεί σε διάφορα χρώματα, σχήματα, μεγέθη και είναι ιδανική τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική τοποθέτηση. Εάν είστε νέοι στα σαλόνια της πίσω αυλής ή δεν ξέρετε τι ταιριάζει και τι όχι, η λυγαριά μπορεί να είναι το τέλειο υλικό εκκίνησης.

Ένα τραπέζι από σκληρό ξύλο που περιβάλλεται από ξύλινες καρέκλες είναι ένα όμορφο θέαμα. Υπάρχει απλώς κάτι ανακουφιστικό και φιλόξενο στο ξύλο. Οι φυσικοί, γήινοι τόνοι του ξύλου το βοηθούν να ταιριάζει καλά με τα περισσότερα ντεκόρ και η μακροχρόνια αντοχή του σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την αντικατάστασή του συχνά. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το ξύλο απαιτεί έγκαιρη συντήρηση. Δεν είναι πολύ, απλώς μια απλή επεξεργασία κάθε λίγους μήνες έως ένα χρόνο, αλλά η αποτυχία επεξεργασίας του ξύλου θα μπορούσε να οδηγήσει σε σήψη και άλλα προβλήματα που είναι δύσκολο και δαπανηρό να επισκευαστούν.

Βήμα τρίτο: Επιλέξτε Έπιπλα

Αυτό είναι ίσως το πιο εύκολο βήμα. Όλη αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με μια ιδέα στο μυαλό, και αυτή η ιδέα ήταν γεμάτη έπιπλα, σωστά; Είσαι έτοιμος! Αλλά προτού πηδήξετε στο αυτοκίνητο για να εντοπίσετε τα τέλεια κομμάτια σας, ποια είναι η λειτουργία του σαλονιού της αυλής σας;

Σκοπεύετε να αφιερώσετε χρόνο στο διάβασμα; Τρώει? Μαγείρεμα? Συζήτηση; Αυτά δεν θα πρέπει να αλλάξουν δραστικά το στυλ του σαλονιού σας, αλλά είναι καλό να σκεφτείτε τι θα κάνετε τον περισσότερο χρόνο πριν αγοράσετε οποιοδήποτε έπιπλο. Τα κυκλικά σετ προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο συνομιλίας με την οικογένεια και τους φίλους. Προσθέστε ένα τζάκι και έχετε ένα ωραίο βραδινό καταφύγιο. Τα σετ σαλονιού μπορούν να συνοδεύονται από ανακλινόμενα καθίσματα, άνετες κούνιες, ακόμη και ανάκλιντρα.

Τελικά, δεν έχει σημασία πώς είναι το σαλόνι σας, αρκεί να είναι τέλειο για εσάς. Βάλτε μια κούνια βεράντας δίπλα στη σχάρα σας; Γιατί όχι. Μάλλον τα μπιφτέκια έχουν καλύτερη γεύση με αυτόν τον τρόπο. Ξαπλωμένη καρέκλα κάτω από την καρυδιά σας, τραπέζι δίπλα στο υπόστεγο σας, τζάκι όπου κι αν είναι οι άνθρωποι βάζουν τζάκι. Η δημιουργία ενός σαλονιού στην πίσω αυλή είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική δραστηριότητα που σας παρέχει το δικό σας μικρό κομμάτι του παραδείσου.