Πώς να επιλέξετε το πρώτο σας πιάνο

Πώς να επιλέξετε το πρώτο σας πιάνο

July 23, 2023 0 By admin

Το να περπατήσετε σε ένα κατάστημα μουσικής για να αγοράσετε το πρώτο σας πιάνο μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό. Οι τιμές ποικίλλουν από πληκτρολόγια εκατοντάδων δολαρίων έως πιάνο με ουρά δέκα χιλιάδων δολαρίων. Μπορεί να παίζουν τις ίδιες νότες, αλλά υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να έχετε κατά νου όταν κάνετε την πρώτη σας αγορά. Τα τρία κύρια χαρακτηριστικά για τα πληκτρολόγια θα περιλαμβάνουν τον ήχο, την αφή και τον τόνο. Ακολουθούν ορισμένες σκέψεις που πρέπει να έχετε κατά νου:

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πόσες οκτάβες χρειάζομαι;

Εάν αναζητάτε φορητότητα και εύκολη συντήρηση, τα πληκτρολόγια μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη οκτάβων, αλλά το πιο συνηθισμένο πιάνο πλήρους μεγέθους διατίθεται σε επτά οκτάβες. Περιστασιακά, ένα πληκτρολόγιο πέντε οκτάβων μπορεί να είναι το τέλειο πληκτρολόγιο εκκίνησης, εάν απλώς μαθαίνετε τα βασικά και δεν έχετε πολύ χώρο για να το αποθηκεύσετε.

Ευαισθησία πληκτρολογίου

Τα πληκτρολόγια έρχονται επίσης σε σταθμισμένα και μη σταθμισμένα πλήκτρα. Αν ψάχνετε για μια παραδοσιακή αίσθηση ακουστικού πιάνου, τα σταθμισμένα πλήκτρα θα σας προσφέρουν τη σωστή ευαισθησία και διαφορετικά επίπεδα ελέγχου. Τα μη σταθμισμένα πλήκτρα εστιάζουν περισσότερο στην τεχνική του παιχνιδιού σας, αλλά μπορεί να ακούγονται αρκετά ασταθή, ειδικά για έναν αρχάριο. Τα σταθμισμένα πληκτρολόγια έρχονται με μεγαλύτερη τιμή, αλλά συνιστάται αν μόλις ξεκινάτε.

Ήχος

Αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα κατά την αγορά ενός πληκτρολογίου. Τα πληκτρολόγια καλύτερης ποιότητας θα παράγουν ήχους συγκρίσιμους με ένα αληθινό πιάνο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει πολλές επιλογές για να βρείτε ποια λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΠΙΑΝΟ

Ευαισθησία κλειδιού

Όπως το πληκτρολόγιο, διαφορετικά πιάνα παρέχουν διαφορετικούς ήχους με βάση την ευαισθησία αφής. Εάν τα πλήκτρα είναι πολύ ελαφριά, οι αρχάριοι θα δυσκολευτούν όταν προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο. Εάν τα πλήκτρα είναι πολύ βαριά, μπορεί να προκληθεί μυϊκή βλάβη.

Διάρκεια ζωής

Τα ακουστικά πιάνα έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από οποιοδήποτε ψηφιακό πιάνο ή πληκτρολόγιο. Αν σκοπεύετε να επενδύσετε σε κάτι που κρατάει επ ‘αόριστον, ένα ακουστικό πιάνο θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο πιάνο, φροντίστε να εξετάσετε την υγεία του πριν το αγοράσετε. Τα μεταχειρισμένα πιάνα μπορούν γρήγορα να γίνουν λάκκο χρημάτων εάν καταλήξετε να πληρώσετε για την αποκατάσταση, το κούρδισμα, την αντικατάσταση ανταλλακτικών κ.λπ.

Αν μόλις ξεκινάτε με τα βασικά, ξεκινήστε από μικρότερα μέχρι να επενδύσετε πραγματικά στην τέχνη, αλλά μην τσιγκουνεύεστε τα σημαντικά πράγματα που θα εμποδίσουν την ανάπτυξή σας! Εάν έχετε ήδη επενδύσει στις γνώσεις σας για τη μουσική και την περιοχή έτοιμοι να κάνετε ένα μεγαλύτερο βήμα, ίσως μπορείτε να επενδύσετε σε κάτι που μπορεί να περάσει για τα επόμενα χρόνια.

Βρείτε την τέλεια μελωδία σας με την Progressive Leasing

Η Progressive Leasing προσφέρει απλές, ευέλικτες επιλογές αγοράς από χιλιάδες συνεργάτες λιανοπωλητές σε όλη τη χώρα. Είτε πρόκειται για το πρώτο σας πιάνο είτε για αναβάθμιση, μπορούμε να σας βοηθήσουμε! Βρείτε ένα κατάστημα κοντά σας και ανακαλύψτε το νέο αγαπημένο σας όργανο επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μας στο ProgLeasing.com.