Πώς το Energy Star σας εξοικονομεί χρήματα

Πώς το Energy Star σας εξοικονομεί χρήματα

June 11, 2023 0 By admin

Η εύρεση της καλύτερης προσφοράς αποτελεί προτεραιότητα για πολλούς αγοραστές συσκευών. Αυτό συνήθως συνοψίζεται σε πωλήσεις, εκπτώσεις, εκπτώσεις και άλλες διάφορες μειώσεις τιμών. Όλοι θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα για την αγορά μας, επομένως παρακολουθούμε τις καλύτερες προσφορές. Ωστόσο, κρυμμένο ανάμεσα σε όλα αυτά τα μεγάλα φανταχτερά σημάδια, μερικές φορές θα βρείτε ένα μικρό, μπλε αυτοκόλλητο κολλημένο στη συσκευή. Αυτό είναι το σήμα σας ότι η συσκευή που εξετάζετε είναι εγκεκριμένη από το Energy Star.

Γιατί λοιπόν να σε νοιάζει; Πιθανότατα έχετε ακούσει για το Energy Star, αλλά εκτός από το “Energy Efficient”, ίσως να μην γνωρίζετε πολλά άλλα για αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα. Η Energy Star ιδρύθηκε το 1992 και είναι αφοσιωμένη στο να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα χρησιμοποιώντας προϊόντα που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και είναι πιο ασφαλή για το περιβάλλον.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι σημαίνει αυτό για εσάς και την εμπειρία αγορών σας.

Τι εγκρίνεται;

Από τον επίσημο Ιστοσελίδα Energy Star,

«Τα προϊόντα ENERGY STAR είναι ίδια ή καλύτερα από τα τυπικά προϊόντα, μόνο που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Για να κερδίσουν το ENERGY STAR, πρέπει να πληρούν αυστηρά κριτήρια ενεργειακής απόδοσης που ορίζονται από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ ή το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ. Δεδομένου ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, αυτά τα προϊόντα σας εξοικονομούν χρήματα στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος προκαλώντας λιγότερες επιβλαβείς εκπομπές από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Και έχετε τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα που περιμένετε.”

Πώς πληροί τις προϋποθέσεις ένα προϊόν;

Πολλά προϊόντα διαθέτουν χαρακτηριστικά προώθησης που δηλώνουν συγκεκριμένα ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Πλυντήρια που καταναλώνουν λιγότερο νερό ανά φορτίο, υπολογιστές που διαθέτουν δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας, ψυγεία που καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια για τη διατήρηση της θερμοκρασίας κ.λπ. Ορισμένες συσκευές χρησιμοποιούν πολλαπλές τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας που, με τη σειρά τους, θα καταναλώσουν ακόμη λιγότερη ενέργεια και θα εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα.

Πώς αυτό μου εξοικονομεί χρήματα;

Είτε πρόκειται για νερό, ηλεκτρισμό ή αέριο, μια συσκευή Energy Star θα καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια από μια κανονική μονάδα. Κατά τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας, θα βλέπετε αυτές τις οικονομίες στους μηνιαίους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Ενώ μια μεμονωμένη συσκευή Energy Star θα σας εξοικονομήσει ένα ορισμένο ποσό χρημάτων, η διασφάλιση ότι κάθε συσκευή στο σπίτι σας είναι εγκεκριμένη από το Energy Star μπορεί να μειώσει σημαντικά τη μηνιαία κατανάλωση ενέργειας.

Περισσότεροι πόροι

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς το Energy Star μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, επισκεφτείτε τον ιστότοπό του στη διεύθυνση www.energystar.gov.

Χρησιμοποιήστε τους παρακάτω συνδέσμους για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συσκευές και τα ηλεκτρονικά

Συσκευές

https://www.energystar.gov/products/appliances

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΙΔΗ

https://www.energystar.gov/products/electronics