Τροχοί και ζάντες: Έχει σημασία το υλικό;

July 21, 2023 0 By admin

Σκέφτεστε να βελτιώσετε την εμφάνιση του αυτοκινήτου σας; Η αναβάθμιση των ζαντών και των τροχών σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό χωρίς να σπάσετε τον προϋπολογισμό σας. Πολλοί άνθρωποι θα σκέφτονται τις ζάντες και τους τροχούς εναλλακτικά, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μια διαφορά! Ένα ελαστικό τυλίγεται γύρω από έναν τροχό και ένα χείλος στερεώνεται στο εξωτερικό χείλος του τροχού. Τα υλικά της ζάντας ποικίλλουν σε τιμή και αντοχή.

Τύποι τροχών:

Τροχοί χρωμίου: Στην πραγματικότητα είναι ζάντες αλουμινίου με ένα λεπτό στρώμα επίστρωσης στο εξωτερικό για να δίνουν πιο λαμπερή εμφάνιση. Αυτή η τάση προσφέρει μια κλασική εμφάνιση και θα προσθέσει ένα επιπλέον ποπ στο όχημά σας.

Ζάντες αλουμινίου: Θα σας κοστίσουν λίγο περισσότερο από τα άλλα σετ ζαντών, αλλά μπορεί να αξίζουν τον κόπο! Λόγω του μικρού τους βάρους, η οικονομία καυσίμου σας μπορεί να βελτιωθεί για να εξοικονομήσετε χρήματα από το φυσικό αέριο. Λάβετε υπόψη ότι λόγω του ελαφρύτερου πλαισίου τους, μπορούν να λυγίσουν και να ραγίσουν ευκολότερα, γι’ αυτό προσέξτε αυτά τα ενοχλητικά κράσπεδα όταν οδηγείτε στην πόλη.

Carbon Fiber: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοί τροχοί της αγοράς. Ωστόσο, είναι ελαφριά (καλύτερα χιλιόμετρα αερίου) και εξαιρετικά δυνατά. Η αυτοκινητοβιομηχανία ελπίζει να δει τις τιμές των ανθρακονημάτων να μειώνονται καθώς γίνονται πιο δημοφιλείς.

Τροχοί αλουμινίου: Κατασκευασμένοι με ένα μείγμα αλουμινίου και νικελίου, οι περισσότεροι τροχοί σήμερα κατασκευάζονται στην πραγματικότητα από αυτό το υλικό. Είναι σχετικά δυνατά, αντέχουν καλά στη ζέστη, έχουν λογικές τιμές και έχουν εξαιρετική απόδοση με τα χιλιόμετρα αερίου.

Ατσάλινοι τροχοί: Ανθεκτικοί και αποδοτικοί ως προς την τιμή. Τα περισσότερα αυτοκίνητα της αστυνομίας χρησιμοποιούν ατσάλινους τροχούς επειδή είναι σκληροί αλλά εύκολο να αντικατασταθούν εάν χρειαστεί. Είναι λίγο πιο βαριές από άλλες στάνταρ ζάντες, αλλά αντέχουν περισσότερο και σας προσφέρουν επιπλέον πρόσφυση. Οι ατσάλινοι τροχοί διορθώνονται επίσης εύκολα εάν λυγίσουν ή καταστραφούν. Αν αποφασίσετε να αλλάξετε ρόδες από χάλυβα, περιμένετε μια μικρή πτώση στην απόδοση καυσίμου.

Αγορά προϋπολογισμού

Πλαστικές ζάντες: Εάν έχετε έναν τροχό 2 ή 3 τεμαχίων που προσθέτει στις ζάντες σας ξεχωριστά, μπορεί απλώς να θέλετε μια γρήγορη και φθηνή μεταμόρφωση αγοράζοντας μερικές πλαστικές ζάντες. Σε διάφορα σχέδια και χρώματα, μπορείτε να τα αλλάξετε μόνοι σας γρήγορα για να αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση του οχήματός σας. Αυτή η αναβάθμιση δεν θα αλλάξει καθόλου την απόδοση του οχήματός σας και πιθανότατα μπορείτε να το κάνετε για λιγότερο από $100.

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας στην οδήγηση, κάθε τύπος τροχού και ζάντας καλύπτουν διαφορετική λειτουργικότητα. Κάντε λίγη έρευνα και αξιολογήστε τι θα χρειαστείτε περισσότερο. Αν ψάχνετε για κάτι που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αισθητική, τα χιλιόμετρα, την πρόσφυση κ.λπ., να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν τροχοί και ζάντες που ταιριάζουν σε κάθε προϋπολογισμό.