3 απλά κόλπα για να ξεκινήσετε έναν νέο προϋπολογισμό

3 απλά κόλπα για να ξεκινήσετε έναν νέο προϋπολογισμό

June 11, 2023 0 By admin

Η αρχή κάθε νέας χρονιάς είναι μια εξαιρετική στιγμή για να πηδήσετε σε νέους στόχους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε στιγμή! Συχνά χρειαζόμαστε απλώς μερικές επιπλέον ημέρες ή εβδομάδες για να επικεντρωθούμε πραγματικά στην επίτευξη των ορόσημων μας. Ένας τέτοιος στόχος που μπορεί να χρειαστεί κάποια επιπλέον προσπάθεια είναι να θέσετε και να τηρήσετε τον ετήσιο προϋπολογισμό σας. Είτε είστε νέοι στον προϋπολογισμό είτε έχετε δημιουργήσει ένα δίκαιο μερίδιο, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους του προϋπολογισμού σας.

Ξεκινήστε απλά

Εάν ο πρώτος σας στόχος σας κάνει να σκεφτείτε, «Δεν ξέρω αν μπορώ να το πετύχω», ίσως θελήσετε να μετριώσετε τις προσδοκίες σας. Αυτό δεν είναι κακό, όμως! Το να ξεκινήσετε με μικρότερα ορόσημα όχι μόνο δημιουργεί αυτοπεποίθηση, αλλά δημιουργεί επίσης μια σταθερή βάση για τον προϋπολογισμό σας. Όταν ξεκινάτε με συνέπεια και ξεκάθαρα τα πρώτα ορόσημα, προσπαθήστε να αυξήσετε πόσα εξοικονομείτε. Βρείτε συμβιβασμό ανάμεσα σε αυτά που εξοικονομείτε και αυτά που ξοδεύετε. Κάθε καλός προϋπολογισμός σας εξοικονομεί χρήματα. Ένας καλύτερος προϋπολογισμός σας εξοικονομεί χρήματα χωρίς να σας αγχώνει.

Προσαρμόστε αργά

Τίποτα δεν μπορεί να είναι τόσο ηττητικό όσο το να σπάσεις έναν στόχο μόνο για να χάσεις τον επόμενο σου κατά ένα μίλι. Καθώς συνεχίζετε να προσαρμόζετε τον προϋπολογισμό σας για να ταιριάζει στις ανάγκες του τρόπου ζωής σας, είναι σημαντικό να το κάνετε με τρόπο διαχειρίσιμο και, το πιο σημαντικό, εφικτό. Υπάρχει ένας λόγος που χρησιμοποιείται τόσο συχνά η φράση Baby Steps. Τα μικρότερα βήματα μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη διαδοχικών στόχων ευκολότερα και γρηγορότερα. Δοκιμάστε να θέσετε έναν στόχο εξοικονόμησης που είναι πολύ εύκολος. Μόλις το χτυπήσετε πολλές φορές, αυξήστε το ποσό κατά κάτι παρόμοιο πολύ εύκολο. Εάν αυξάνετε πάντα τις αποταμιεύσεις σας κατά “Πολύ Εύκολα”, σπάνια θα αντιμετωπίσετε προβλήματα όπου δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.

Στοχεύστε σε έναν οικονομικό στόχο

Το μυαλό μας είναι συνδεδεμένο για την ολοκλήρωση των πραγμάτων. Μάλλον το ξέρεις καλά. αυτή η συντριπτική αίσθηση ολοκλήρωσης όταν ολοκληρώνετε ένα μεγάλο έργο ή τελειώνετε ένα μακρύ ταξίδι. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για την ύπαρξη προϋπολογισμού. Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι ο προϋπολογισμός σας. Αλλά το να έχετε κάτι για το οποίο εξοικονομείτε μπορεί να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία να φαίνεται πιο εύκολη και πιο ευχάριστη. Η αποταμίευση για κάτι συγκεκριμένο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις περιττές συνήθειες δαπανών. Επομένως, είτε πρόκειται για καινούργιο αυτοκίνητο, υδρομασάζ ή οδικό ταξίδι στο αγαπημένο σας μέρος για διακοπές, φροντίστε ο προϋπολογισμός σας να έχει έναν προορισμό. Μόλις βάλεις τον στόχο σου, είναι απλά θέμα χρόνου.

Μην τα παρατάς!

Συμβουλή μπόνους #4, μην τα παρατάς. Οι προϋπολογισμοί είναι δύσκολοι! Μπορούν να ανατρέψουν εντελώς τον τρόπο ζωής μας και το πώς απολαμβάνουμε να ξοδεύουμε τα χρήματά μας. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν στιγμές που θέλετε πραγματικά κάτι εκτός του προϋπολογισμού σας. Και ξέρεις τι? Είναι εντάξει! Οι προϋπολογισμοί προορίζονται να προσαρμόζονται ανάλογα με το πώς θέλετε να είναι. Πειραματιστείτε με την εξοικονόμηση διαφορετικών ποσών, έχοντας διαφορετικούς στόχους και τελικά θα ανακαλύψετε έναν προϋπολογισμό που είναι ιδανικός για εσάς.