9 κόλπα για να τηρείτε τον προϋπολογισμό σας

9 κόλπα για να τηρείτε τον προϋπολογισμό σας

July 22, 2023 0 By admin

Ο προϋπολογισμός είναι σαν την άσκηση: κάποιοι το λατρεύουν, κάποιοι το μισούν και κάποιοι το δεσμεύονται την Πρωτοχρονιά για να το σταματήσουν μετά από 3 εβδομάδες. Εάν ανήκετε στην ομάδα Don’t Love It, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τηρήσετε τον προϋπολογισμό σας λίγο πιο εύκολο.

1. Μην ξοδεύετε υπερβολικά. Φαίνεται αρκετά απλό, σωστά; Σίγουρα θα το νόμιζες. Το πρόβλημα είναι ότι αγαπάμε τις παρορμητικές αγορές. Και τρώγοντας έξω. Κινηματογράφος. Όλα αυτά τα διασκεδαστικά πράγματα. Δώστε στον εαυτό σας κάποια χρήματα ξοδεύοντας κάθε μήνα, αλλά προσπαθήστε να μείνετε εντός αυτού του ορίου.

2. Ακολουθώντας αυτόν τον κύκλο σκέψης, προσπαθήστε να μην κάνετε παρορμητικές αγορές. Σκεφτείτε τι θέλετε. Καθίστε σε αυτό όλη τη νύχτα εάν χρειάζεται. Πολλά από τα “Ω, το θέλω αυτό!” Οι στιγμές μπορούν να αποφευχθούν αν δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να το σκεφτεί.

3. Αλλά επίσης, δώστε στον εαυτό σας ένα επίδομα. Αυτό είναι σημαντικό (και γιατί το είπαμε δύο φορές). Όλοι θέλουμε να περιποιούμαστε τον εαυτό μας από καιρό σε καιρό. Το να έχουμε ένα προσωπικό επίδομα μας βοηθά να αποφύγουμε να εμβαθύνουμε σε άλλους τομείς των οικονομικών μας.

4. Κρατήστε όλες τις αποδείξεις σας. Είναι πιο εύκολο να γνωρίζετε σε τι ξοδεύετε χρήματα Εάν, λοιπόν, γνωρίζετε σε τι ξοδεύετε χρήματα. Κρατήστε τις αποδείξεις σας σε ένα φάκελο ή τοποθετήστε τις πληροφορίες σε ένα έγγραφο το συντομότερο δυνατό.

5. Μειώστε το φαγητό έξω. 8 $ για μεσημεριανό γεύμα δεν φαίνονται τόσο πολλά, έτσι δεν είναι; Εάν το κάνετε καθημερινά, αυτό είναι κοντά στα 2.000 $ ετησίως. Το να ετοιμάζετε ένα μεσημεριανό γεύμα κάθε τόσο μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα για άλλα πράγματα.

6. Αποθηκεύστε το περίσσευμά σας. Εάν ολοκληρώσετε τον μήνα με λίγο περισσότερο από ό,τι σχεδιάσατε, σκεφτείτε να το βάλετε σε αποταμίευση. Αυτά τα επιπλέον χρήματα θα μπορούσαν (και πιθανότατα θα) φανούν χρήσιμα στην πορεία.

7. Ερευνήστε τις αγορές σας. Αναζητήστε την καλύτερη τιμή, ποιότητα και αντοχή. Μην πηγαίνετε πάντα για το φθηνότερο? ξοδεύοντας λίγο επιπλέον μπορεί να σημαίνει μια αγορά που διαρκεί περισσότερο. Σε περίπτωση αμφιβολίας, δείτε τι έχουν να πουν άλλοι για αυτό.

8. Πίνετε νερό. Συνήθως είναι δωρεάν.

9. Συμβουλευτείτε τον προϋπολογισμό σας συχνά. Οι προϋπολογισμοί πρέπει να αναθεωρούνται καθημερινά. Ακόμα κι αν δεν ξοδέψετε τίποτα εκείνη την ημέρα, η συχνή υπερβή του προϋπολογισμού σας θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ευθυγραμμισμένοι με τους στόχους που έχετε θέσει.

Τελικές σκέψεις

Να είσαι ευέλικτος! Μην πιέζετε τον εαυτό σας σε ένα στυλ προϋπολογισμού που αισθάνεται άβολο ή άβολο. Ο στόχος της διαχείρισης των χρημάτων σας είναι να σας βοηθήσει να αισθάνεστε ελεύθεροι και να έχετε τον έλεγχο των οικονομικών σας. Βρείτε τις μεθόδους προϋπολογισμού που λειτουργούν καλύτερα για εσάς και πηγαίνετε από εκεί!